Al meer dan 12 jaar ben ik, Henry Juffermans, gastheer in Le
mirage en dat met heel veel plezier. Ik geniet ervan om u een (h)eerlijke
maaltijd te mogen serveren. Nog mooier wordt dat eten met een bijpassende wijn.
Want zonder wijn eet men en met wijn dineert men, zeg ik altijd. De wijnkeuze die ik hier maak voor u komt
voort uit mijn studie en de liefde voor wijn. En heel veel combinaties proeven
en durven te doen; ik verras u graag.
Maar er komt veel meer kijken bij mijn gastheerschap. Ook
wij moeten voldoen aan veel wettelijk opgelegde regels voordat we überhaupt
open mogen zijn. Denk hierbij aan EHBO
(Colinde de Nijs) en BHV (Guust de Nijs en ikzelf).
Daarnaast moest er een paar jaar terug een verplichte
brandmeldinstallatie worden aangebracht omdat ons bedrijf zich boven de acht
meter bevinden. Maar met een paar duizend euro aan investering waren we er nog
niet: er moest een verplichte “beheerder brandmeldinstallatie” worden gevolgd.
Dus ik mocht op een tweedaagse cursus en leerde van alles over branden met
gevolgen, NEN verbindingen,
doorschakelingen en vluchtplan. Er volgde een derde dag met een
ingewikkeld examen! Hiervoor ben ik natuurlijk geslaagd maar dan houdt het nog
niet op: maandelijks moet ik het hele systeem controleren, bevindingen vastleggen en dus checken of het
nog steeds werkt. Nou, ik kan u vertellen, dat doet het zeker!
Ik hoop dat u zich
bij een volgend bezoek aan ons restaurant nog veiliger zult voelen en kijk
gerust eens rond op zoek naar de brandmelders of het vluchtplan. Want zet nu
zelf; let u hier altijd op? Of gaat het net zoals in het vliegtuig?
Ik wens u een veilige maaltijd toe met (h)eerlijke wijnen en
mocht u meer over de veiligheid willen weten, spreek mij dan gerust hierover
aan!
Met gastvrije groet, Henry Juffermans
Reacties
Een reactie posten